Fysik

Hjææææælp

01. september 2007 af Bazoonaa (Slettet)
Hey alle sammen, er der nogen der gider rette min fysik opgave?
OPgaven lyder:Banebevægelse i hydrogen:
Man kan vise, at den kinetiske energi af en elektron i et hydrogenatom er:
Ekin=h*c*R/2*n^2
Ekin=2,18*10^-18
Ekin=1,09*10^-18
Er min resultat rigtig??

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2007 af mathon


E_pot = -h*c*Ry/n^2 = 2,1799*10^(-18)J/n^2 = -13,6eV/n^2,

hvor
h = 6,62608*10^(-34) Js
c = 2,99792*10^8 m/s
Ry = 1,09737*10^7 m^(-1)



Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2007 af mathon


rettelse

mangler et minus

E_pot = -h*c*Ry/n^2 = 2,1799*10^(-18)J/n^2 = -13,6eV/n^2,

rettes til

E_pot = -h*c*Ry/n^2 = -2,1799*10^(-18)J/n^2 = -13,6eV/n^2

Svar #3
01. september 2007 af Bazoonaa (Slettet)

ja men jeg kan ikke forstår, hvorfor I ændrer på formlen??, og så et minus til??
den formel, som jeg har skrevet er skrevet i bogen sammen med opgaven??

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2007 af mathon


...hvis det bare er størrelsen af energien, betyder fortegnet ikke noget.

Men energien for systemet proton/elektron sættes pr definition til 0 J, når elektronen befinder sig længst muligt væk fra protonen og til -13,6eV i niveau 1...

Svar #5
02. september 2007 af Bazoonaa (Slettet)

Mathon, vil du være sød, at forklare nærmere, hvordan du når til tallet 13,6eV, har prøvet at taste det på lommerregneren men får ikk det samme resultat??

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af mathon


2,1799*10^(-18)J omregnes til eV

1eV = 1,60218*10^(-19) J,
hvorfor

omregningen giver

2,1799*10^(-18)J/[1,60218*10^(-19)*J/eV] =[2,1799/1,60218*10^(-18+19)] eV =

(2,1799/1,60218)*10^eV = 1,36059*10 eV = ca. 13,6 eV

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2007 af mathon


(2,1799/1,60218)*10^eV --> (2,1799/1,60218)*10eV

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2007 af Jean

En anden gang så vær lige sød og respektere følgende:

Giv dit indlæg et sigende navn, så hjælper du de relevante brugere med at finde netop dit spørgsmål. Titler som: "Hjælp" og "Haster" er bandlyste.

Svar #9
02. september 2007 af Bazoonaa (Slettet)

Okay, med det er det der står, der hvor man skal skrive ens indlæg, så det er faktisk ikk min skyld, det er hjemmesidens skyld. Okay, men skal næste gang.

Skriv et svar til: Hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.