Matematik

Beregn vinkel C.

02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)
Jeg har en trekant.
Jeg har alle 3 side længder.
Jeg har en vinkel.

Jeg skal regne en anden vinkel ud (C).

Vinkel A = ?, C = ?, D=36
a = 235, c = 300, d = 186,48

Men min lommeregner gider ikke regne den ud.
Så hvordan gør jeg det i hånden? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det gør du ikke i hånden. Men du skal lære din lommeregner at kende.
Du kan benytte cosinusrelationen.

Svar #2
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Jeg har prøvet med cos.
Men den giver mig et svar med @ i, og det kan jeg ikke bruge til noget..


Svar #3
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

solve(cos(x)=(174,41^2)+(186,48^2)-(66^2)/2*174,41*186,48,x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Der skal vel være en parentes om tælleren og nævneren?

Svar #5
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Har jeg prøvet. Men li meget hvor mange parenteser jeg sætter ind, gir det samme resultat.

x=3,6E2*(@n39+,06) osv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Det er ikke et spørgsmål om at sætte mange parenteser, bare de rigtige:)


solve(cos(x)=(174,41^2+186,48^2-66^2)/(2*174,41*186),48,x)

Svar #7
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Du mener vel; (2*174,41*186,48),x)

& jeg skrev det så'n.
Men ingen forskel.
Hvad er der ivejen med min lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Løs den uden solve

cos-¹((174,41^2+186,48^2-66^2)/(2*174,41*186,48)) = 20,7

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Men, hvorfor bruger du ikke de oprindelige sider?
a = 235, c = 300, d = 186,48

Svar #10
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Fordi jeg er kommet til at skrive de forkerte tal øverst.
Der er 2 trekanter i pyramiden.
Kiggede på den forkerte.
Men talene der er i den her er rigtig.


&& det er endelig lykkeds.
Men hvad gør cos^-1?

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

coc^-1 regner modsat af cos

cos(x) = 0,4
x = cos^-1(0,4)

Svar #12
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Ok, så ved jeg det.
Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Beregn vinkel C.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.