Fysik

Varmemængden

02. september 2007 af Mageed007 (Slettet)
Hej alle sammen

Er stødt på en opgave som jeg har lidt svært ved at forstå,jeg ved ikke helt hvordan man regner den ud når man ikke kender jern stangens masse.

*En stang jern med temp. 100 grader celcius nedsænkes i 100ml vand med temp 20 grader celcius.

-- Beregn varmemængden der skal fjernes fra jernstangen.
Er det ikke Q=?*452J/(Kg*K)*(100) = men massen har jeg ikke, mærkeligt.
-- Bestem varmemængden vandet modtager.
Er det ikke 0,1kg*4180J/(Kg*K)*(100C-20C)= 33440 J.

Er der nogle der gerne vil lære mig det da jeg gerne vil lære det. =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af peter lind

Der mangler helt givet noget, så har du ikke overset noget i opgaven ?.
Dine formler forudsætter at jernstangens temperatur falder til 0 grader og vandets temperatur stiger til 100 grader, hvilket de helt givet ikke gør.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af mathon


i nedenstående link betyder F fællestemperaturen i Celsiusgrader
se
http://www.peecee.dk/index.php?id=65827

Svar #3
02. september 2007 af Mageed007 (Slettet)

Det er præcis det der undrer mig, der mangler noget. Men jeg har 100% ikke overset noget..

Svar #4
02. september 2007 af Mageed007 (Slettet)

Mathon kan du ikke fortælle mig hvordan du regnede det i linken ?

Svar #5
02. september 2007 af Mageed007 (Slettet)

netyder fælles temperatur det samme som det nuværende fx 100C

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af mathon


...nej

jernstangen nedkøles fra 100°C til F, når den har opholdt sig i vandet et stykke - ikke ret lang - tid.

Vandet opvarmes samtidig lidt fra de 20°C til F.

Fælles betyder jo for begge:

temperaturændringen - når den regnes positivt

1) for Fe-stangen: (100°C-F)

2) for vandet. (F-20°C)

Bemærk: ændringen i C_grader = ændringen i K_grader

Skriv et svar til: Varmemængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.