Matematik

Bestem a & b.

02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)
Jeg har fået et skema, hvor der er 2 rækker.
Vanddybde: 10, 50, 200, 2000, 4000, 7000 (m)
Hastighed: 36, 79, 159, 504, 713, 943 (km/t)

Funktionen kan beskrives ved: f(x)=b*x^a
hvor f(x) er hastighed (km/t), og x er vanddybde (m).



Jeg skal bestemme a & b.
Samt bestemme hastigheden på 120 m dybt vand.

Skal jeg så bare sige:
10-50 = 40
(10,36)(50,79)
og så sætte det ind i en formel ved den første, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, du kan ikke nøjes med to af punkterne. Du skal lave reggression (tendenslinje) med lommeregner eller IT/CAS.

Svar #2
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Så jeg skal bruge lister?
Men kommer der 2 tal ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af Jasmine88 (Slettet)

har du det program, der hedder derive??
for der kan du først definere f(x) og derefter sætte de to punkter ind sådan her:
f(10)=36 AND f(50)=79
og derefter kan du trykke solve..

Svar #4
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Altså jeg gør det i excel. Har jeg mere styr på.
Men når jeg har fundet r, hvad så?

Så skal jeg bruge formlen med x1,y1 , x2,yx?

Svar #5
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Jeg har en ti89'er?
Jeg aner ikke hvad derive er.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Excel skal også beregne a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Når du vælger "tilføj tendenslinje" skal du sætte et hak i "Vis ligning i diagram".

Svar #8
02. september 2007 af Mg89dk (Slettet)

Men af hvilke streger skal jeg sige det ved? Med tendens.
Der er jo 2?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2007 af ibibib (Slettet)

Når Excel har tegnet PUNKTERNE, er der ingen streger. Vælg den rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2007 af Otzen (Slettet)

10-50 er nu heller ikke lig med 40... 10-50=-40 50-10=40

Skriv et svar til: Bestem a & b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.