Matematik

Reducér HJÆLP!

02. september 2007 af Tuannie (Slettet)
hej.. skal lave en aflevering .. men der er nogen opgaver jeg ikke kan finde ud af.. kan i hjælpe vil jeg sætte pris på!

(7x-4)-3(x-2)+(4-x)2

a(a-2)+3(a2+1)+2a-3 a2= a i anden. altså potens

1/2(x+4)-3(5-1/2x)

Svar #1
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

meget gerne mellemregning med .. tak på forhånd !

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Kom selv med et bud først. Hvor ligger problemet?

Svar #3
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

okay.. problemet ligger ved -3 når jeg skal gange ind i parrentesen

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af Mandelbrot (Slettet)

-3*x = -3x

-3*-2 = 6

dvs -3(x-2) = -3x+6

Svar #5
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

okay tak .. men ang. den første.. skal jeg bruge det -3 til at gange ind i den første parrentes også .. ? er ikke med.. (:

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

(7x-4) - 3(x-2) + (4-x)2

Du ganger ind i parenteserne, men beholder parenteserne.

(7x-4) - (3x-6) + (8-2x)

Plus-parenteser kan blot opløses, og minus-parenteser opløses ved at ændre fortegn inde i parentesen.

7x - 4 - 3x + 6 + 8 - 2x

Du trækker x'er og tal sammen hver for sig.

2x + 10

Svar #7
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

mange tak.. hvad så med potens?
3(a2+1) a2= a i anden. potens ? er det så bare 3a2?

Svar #8
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

mange tak.. hvad så med potens?
3(a2+1) a2= a i anden. potens ? er det så bare 3a2?

Svar #9
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

mange tak.. hvad så med potens?
3(a2+1) a2= a i anden. potens ? er det så bare 3a2?

Svar #10
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

mange tak.. hvad så med potens?
3(a2+1) a2= a i anden. potens ? er det så bare 3a2?

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

a(a-2) + 3(a^2+1) + 2a - 3

(a^2 - 2a) + (3a^2 + 3) + 2a - 3

a^2 - 2a + 3a^2 + 3 + 2a - 3

4a^2

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Jep.

Svar #13
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

mange tak.. hvad så med potens?
3(a2+1) a2= a i anden. potens ? er det så bare 3a2?

Svar #14
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

tak. !

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

altså

3(a^2 + 1) => 3*a^2 + 3*1 => 3a^2 + 3

Svar #16
02. september 2007 af Tuannie (Slettet)

jep ..

Skriv et svar til: Reducér HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.