Matematik

Differentialkvotient

03. september 2007 af dibah (Slettet)
Yup, jeg har en opgave i 2 g på gymnasiet, som lyder:

Bestem uden hjælpemidler differentialkvotienten:
f(x) = 5x^2 + 4

Vi har haft om det i skolen, så har en smule grundviden om det, men det er godt nok ikke meget... Ville sætte stor pris på en beskrivende gennemgang af opgaven;)


På forhånd tak.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af mathon


...de fleste i 2.g kender vel

(a^n)' = n*a^(n-1)

eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

find f(x+h), indsæt argumentet i stedet for x og find grænseværdien, når h går mod 0.
Nu håber jeg ikke nogen kommer og regner det hele, så lærer dibah jo ikke noget

Svar #3
03. september 2007 af dibah (Slettet)

Øhm.. Kan godt se logikken i det, men har svært ved at få det ind i min opgave.. Tror bare lige jeg skal ha et spark igang med det :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

(5*(x+h)^2+4)/h, regn den ud først, så kan du se det

Svar #5
03. september 2007 af dibah (Slettet)

F(x) = 5x^2 + 4
=
Det er en konstant og den forsvinder nr du differencierer
f(x) = 5*x^2
x^2 bliver til 2*xo
f(x) = 5*2xo
Derfor er den = 10x

- Er jeg way off ? :s?

Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.