Matematik
funktion som passer?
03. september 2007 af
tullerpigen (Slettet)
Hej, jeg har fået stillet en opgave som jeg ikke kan få til at gå op, så håber i kan hjælpe lidt. Her er opgaven:
f(t)=0,3te^-1,1t
1) Vis at f'(t)=0,3(1-1,1t)e^-1,1t
2) Beregn størsteværdien
3) Med hvilken hastighed ændrer koncentrationen sig med til t=2?
Når jeg differentierer f(t) i opg. 1 får jeg:
f'(t)=(0,3-0,33t)*(0,33287)^t
det kan jeg ikke rigtig få til at hænge sammen?
f(t)=0,3te^-1,1t
1) Vis at f'(t)=0,3(1-1,1t)e^-1,1t
2) Beregn størsteværdien
3) Med hvilken hastighed ændrer koncentrationen sig med til t=2?
Når jeg differentierer f(t) i opg. 1 får jeg:
f'(t)=(0,3-0,33t)*(0,33287)^t
det kan jeg ikke rigtig få til at hænge sammen?
Svar #1
03. september 2007 af mathon
f(t) = 0,3t*e^(-1,1t)
f'(t) = 0,3*e^(-1,1t) + 0,3t*e^(-1,1t)*(-1,1)
f'(t) = 0,3*e^(-1,1t) - 0,33t*e^(-1,1t) = 0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
hvortil det tilføjes,
at e^(-1,1t) = [e^(-1,1)]^t = 0,332871^t (som du sikkert har fået på lommeregneren:)),
hvoraf følger:
f'(t)=(0,3-0,33t)*0,33287^t = 0,3(1-1,1t)0,33287^t = 0,3(1-1,1t)e^(-1,1t)
Svar #2
03. september 2007 af tullerpigen (Slettet)
Ja :) jeg er blevet vant til at differentiere på lommeregner, burde nok gøre det i hånden, TAK!!
Skriv et svar til: funktion som passer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
