Matematik

sinus og cosinus relationer

03. september 2007 af Milldirt (Slettet)
jeg sidder med en opgave hvor jeg simpelthen ikke kan finde ud af den. jeg har 2 trekanter. Den ene hedder ADB og den anden hedder DBC. |BD| er den samme i de to trekanter. vinkel A=5,3 grader, Vinkel C=56,6 grader. |AD|=108 og |AB|=141. jeg skal udregne |BD|, vinkel ABD, |BC| og |AC| ud. Jeg har sinus og cosinusrealtionerne som formel og min lommeregner er sat til grader, men når jeg sætter mine informationer ind i formlerne osv. så kan det ikke lade sig gøre.

hvad skal jeg gøre??

På forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2007 af mathon


1)
|BD|^2 = 141^2 + 108^2 -2*141*108*cos(5,3°)

beregn |BD|...

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af mathon


cos(<ABD) = [141^2+|BD|^2 -108^2]/(2*141*|BD|)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2007 af mathon


...er der ikke nogle parallelle linjestykker?...

Svar #4
03. september 2007 af Milldirt (Slettet)

#1)

jeg har prøvet den udregning og selvom min lommeregner er i grader, får jeg |BD| til at være 1219,21 og det kan den ikke tage cos-1 af når jeg skal regne vinklerne ud.

#3)

der er ikke nogen parallelle linjestykker. det eneste der er ens, er den tidligere nævnte linje og grundlinjen på dem begge går ud i én lang linje.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2007 af mathon


|BD|^2 = 141^2 + 108^2 -2*141*108*cos(5,3°)

|BD| = 34,9172



cos(<ABD) = [141^2+34,9172^2 - 108^2]/(2*141*34,9172)

cos(<ABD) = 0,958317

<ABD = cos^-1(0,958317) = 16,601°

Skriv et svar til: sinus og cosinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.