Matematik
vektor
03. september 2007 af
lone_19 (Slettet)
1) Bestem (vektor a * vektor b) * vektor a
2) Bestem (vektor b * (vektor a - vektor b)) * vektor b
3) Bestem (vektor c * vektor a)(vektor a + vektor b + vektor c)
, når
vektor a = (-3;2), vektor b = (8;-0,5), vektor c = (9;5)
Er der nogen som kan se om mine beregninger er rigtige?
1) ((-3 * 8) + (2 * -0,5)) * -3 + 2 = 77
2) (8 + -0,5((-3-2) + (2 + 0,5)) * 8 + -0,5 = 17,5
3) ((9 * -3) + (5 * 2)) * ((-3 + 8 + 9) + (2 + -0,5 + 5))= -348,5
2) Bestem (vektor b * (vektor a - vektor b)) * vektor b
3) Bestem (vektor c * vektor a)(vektor a + vektor b + vektor c)
, når
vektor a = (-3;2), vektor b = (8;-0,5), vektor c = (9;5)
Er der nogen som kan se om mine beregninger er rigtige?
1) ((-3 * 8) + (2 * -0,5)) * -3 + 2 = 77
2) (8 + -0,5((-3-2) + (2 + 0,5)) * 8 + -0,5 = 17,5
3) ((9 * -3) + (5 * 2)) * ((-3 + 8 + 9) + (2 + -0,5 + 5))= -348,5
Svar #2
03. september 2007 af peter lind
Der findes flere former for multiplikation med vektorer og det fremgår ikke hvilken, der er indgår i dine opgaver. Det er næsten helt sikkert at du blander dem sammen.
Du kan gange en vektor med en skalar (et tal). Dette foregår efter formlen t(x,y) = (tx,ty) hvilket giver en vektor.
Skalarproduktet: man ganger to vektor med hinanden og man får en skalar. Det er det du bruger korrekt i opgave 1 i parantesen; men det giver et tal og ganger du det med en vektor får du en vektor og ikke et tal.
Vektorproduktet, hvor man ganger 2 vektorer med hinanden og får en vektor.
Uden præcis viden om hvilken former for multiplikation, der skal bruges kan jeg ikke komme videre.
Du kan gange en vektor med en skalar (et tal). Dette foregår efter formlen t(x,y) = (tx,ty) hvilket giver en vektor.
Skalarproduktet: man ganger to vektor med hinanden og man får en skalar. Det er det du bruger korrekt i opgave 1 i parantesen; men det giver et tal og ganger du det med en vektor får du en vektor og ikke et tal.
Vektorproduktet, hvor man ganger 2 vektorer med hinanden og får en vektor.
Uden præcis viden om hvilken former for multiplikation, der skal bruges kan jeg ikke komme videre.
Svar #3
03. september 2007 af mathon
...husk prikproduktet er en skalar = en talstørrelse
(vektor_a * vektor_b) * vektor_a = tal*vektor_a !!!!!!!
Svar #4
04. september 2007 af lone_19 (Slettet)
jeg skal finde skalarproduktet, men jeg forstår ikke helt hvad jeg har gjort galt. kan i vise mig et eksempel?
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
