Fysik

erstatningsresistans

03. september 2007 af do-zap (Slettet)
jeg skal finde erstatningsresistansen i opsætningen


/-----2ohm------ /
* 1ohm --- -----1ohm *
/------2ohm------/


jeg ved godt at resistansen er (1+1)+((1/2)+(1/2))

men ved ikke hva' erstatningsresistansen er

Svar #1
03. september 2007 af do-zap (Slettet)

hov det er

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨/-----2ohm------ /
* 1ohm --- ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨-----1ohm *
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨/------2ohm------/


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2007 af mathon


...erstatningsresistansen = den resistans, der for samme U og I giver samme resistans som "serien" af modstande - og dermed kan erstatte "serien"...

Svar #3
03. september 2007 af do-zap (Slettet)

okay tak. men hvordan beregner jeg den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af mathon


1/R_p = [(1/(1+1)) + 1/2 + 1/2]Ohm^(-1) = 3/2Ohm^(-1)

løses med hensyn til R_p....

Skriv et svar til: erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.