Fysik

varmemængde

04. september 2007 af affekaida (Slettet)
En kylling på 1,3 Kg. Skal dybfryses. Kyllingens temperatur, før den kommer i fryseren er 20 gader celsius, og temp. og den dybfrosne kylling er – 18 grader celsius.

- Beregn størrelsen af den varmemængde, som kylling skal afgive under nedfrysningen.
( du kan regne, som om kyllingen består af vand)

vi sidder to gutter og prøver at komme frem til et løsning.
vi fumler rund med formelen:
Q=m*c*deltaT
Ls*m

dog har vi ikke fået der ønsket resultat

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af peter lind

Du skal simpelthen bruge den første formel du nævner, så jeg kan ikke se hvad du gør galt, hvis du altså overhovedt gør noget galt.

Svar #2
04. september 2007 af affekaida (Slettet)

i så fald kunne du give mig et konkret eksempel, til denne her opgave.
Vores resultat er ikke over ens med facit.

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af peter lind

I opgaven er m = 1,3 kg, deltaT = 20-(-18)=38 grader. Varmefylden kender jeg kun udenad i kalorier (c=1 kcal/kg/grad.) og der kræves sandsynligvis energien i Joule.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Sikker? Så har du jo ikke taget højde for smeltevarmen?

Jeg ville gøre det således.

1. Først skal energitilvæksten fra 20ºC til 0ºC (Negativ) udregnes.
2. Derefter skal smeltevarmen beregnes. (Også negativ) Q = m * Ls
3. Tilsidst skal du beregne den energimængde der skal aftages for at få suppen til -18ºC.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Det er selvfølgelig ikke suppe der er tale om i din opgave. (Det er det i min opgave jeg har for til i næste uge ;-])

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2007 af peter lind

#4
Du har ret. Jeg har glemt smeltevarmen

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Og i min Heat Transfer-bog står der at kylling har et vandindhold på 74%, et frysepunkt på -2,8°C, en specifik varmekapacitet på 3,32 kJ/(kg*°C) og 1,77 kJ/(kg*°C) hhv. over og under frysepunktet, samt en smeltevarme på 247 kJ/kg ;-)

Der står også en masse andre brugbare informationer...

eller noget...

JW ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Interessant... ;-)

#0.
Står der noget i omegnen af (-)160 kJ i din facitliste?

Svar #9
04. september 2007 af affekaida (Slettet)

rent faktisk står facit til 590 :/

Skriv et svar til: varmemængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.