Matematik

Hjælp til reduktion

04. september 2007 af asketange (Slettet)
Goddag
er der en venlig sjæl der gider se om dette er korrekt reduceret og hvis ikke, vise mig den korrekte reduktion?

(4x+3y)^2-(3x-4y)^2

(16x^2+9y^2)-(9x^2-16y^2)
144x^4+256yx^4-81xy^4-144y^4

=144x^4+175xy^4-144y^4

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Parenteserne er: Kvadratet på en toleddet størrelse. Hvis vi tager den første parantes bliver den:

(4x+3y)^2
16x^2+9y^2+24xy

Prøv så at fortsætte.

Svar #2
04. september 2007 af asketange (Slettet)

når jeg har opløftet de to paranteser når jeg til:
(16x^2+9y^2)-(9x^2-16y^2)
men hvordan kommer jeg så videre herfra? Skal paranteserne ganges ind i hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Du har ikke reduceret paranteserne rigtigt. Kan du ikke reglerne for kvadratet på en toleddet størrelse?

Svar #4
04. september 2007 af asketange (Slettet)

ahh jeg tror jeg forstår nu
facit= 7x^2+27^y^2-164xy^2 ????

Svar #5
04. september 2007 af asketange (Slettet)

undskyld ikke 164xy^2 men 264

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Nej. Skal jeg regne den ud for dig eller vil du selv prøve igen. Jeg tror ikke du bruger reglerne!

Svar #7
04. september 2007 af asketange (Slettet)

Det ville være en kæmpe hjælp hvis du gad regne hele stykket og skrive reglen :)

Igen 1000 tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2007 af Sherwood (Slettet)

(4x+3y)^2-(3x-4y)^2

16x^2+9y^2+24xy-(9x^2+16y^2-24xy)

16x^2+9y^2+24xy-9x^2-16^2+24xy

7x^2-7y^2+48xy

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2007 af Sherwood (Slettet)

Reglerne er her. De står garanteret også i din matematikbog.

(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

(a+b)(a-b) = a^2-b^2

Svar #10
04. september 2007 af asketange (Slettet)

tusind tusind tak

Skriv et svar til: Hjælp til reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.