Fysik
Isolering
04. september 2007 af
*?* (Slettet)
Hvordan isolere man T_slut i denne formel.
Q = m_vand * Cp_vand * (T_slut - T_start)
Q = m_vand * Cp_vand * (T_slut - T_start)
Svar #1
04. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)
Q = m_vand * Cp_vand * (T_slut - T_start)
<=>
Q / (m_vand * Cp_vand) = T_slut - T_start
<=>
T_slut = Q / (m_vand * Cp_vand) + T_start
<=>
Q / (m_vand * Cp_vand) = T_slut - T_start
<=>
T_slut = Q / (m_vand * Cp_vand) + T_start
Svar #2
04. september 2007 af *?* (Slettet)
mit resultat giver bare ingen mening.
Q=67000
C=4,186
m=2100000
t_start=45
hvad får du?
Q=67000
C=4,186
m=2100000
t_start=45
hvad får du?
Svar #3
04. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)
For mig ser det ud til at det er enhederne, der er noget galt med. Hvis du regner alting i SI-enheder (kg, m, s, J, K) så går du aldrig galt. Her vil C være 4186 J/(kg K) og ikke 4,186 (hvis det altså er vands varmekapacitet du kalder C).
Uden at kende opgaveteksten, så ser det ud til at masse er meget stor - 2100000 kg?
Uden at kende opgaveteksten, så ser det ud til at masse er meget stor - 2100000 kg?
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
