Matematik

stamfunktion?

04. september 2007 af deniz_g (Slettet)
Vi er lige gået igang med et nyt emne stamfunktion... ved bare ikke hvordan jeg skal gå igang.

Sådan lyder følgende spørgsmål

vis at x^2-ln(x)+6-0,5e^2x er stamfunktion til 2x-1/x-e^2x
jeg diff.
f(x)=x^2-ln(x)+6-0,5e^2x
f`(x)= 2x-1/x+6-0,5-e^2x
hmm..?

mvh deniz ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2007 af ibibib (Slettet)

(-0,5e^(2x))' = -e^(2x)

Svar #2
04. september 2007 af deniz_g (Slettet)

-e^(2x) det her... men er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2007 af ibibib (Slettet)

Hvad mener du?

Du skal benytte at e^(kx)' = ke^(2x).

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2007 af mathon


(x^2-ln(x)+6-0,5e^(2x))' = 2x - 1/x + 0 - 0,5e^(2x)*2

2x - 1/x - e^(2x)



NB! (0,5e^(2x))' = 0,5*[e^(2x)]' = 0,5*[e^(2x)*2] SAMMENSAT FUNKTION

e^(2x) = e^(g(x)), når g(x)=2x

(e^(2x))' (e^(g(x)))' = e^(g(x))*g'(x) = e^(g(x))*2 = e^(2x)*2

Svar #5
04. september 2007 af deniz_g (Slettet)

ups undskyld :/

sådan:
x^2-ln(x)+6-1/xe^2x..

Skriv et svar til: stamfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.