Matematik
Bestem ligning?
04. september 2007 af
Gymnasie-tøsen (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor man får at vide at sammenhængen mellem y og x^-1 er lineær. Desuden får man følgende sammenhørende punkter:(1,-1) og (3,-3)
Jeg skal så finde en ligning der beskriver sammenhængen mellem x og y, men hvordan gør jeg det?
Håber der er nogen der kan hjælpe!
Jeg skal så finde en ligning der beskriver sammenhængen mellem x og y, men hvordan gør jeg det?
Håber der er nogen der kan hjælpe!
Svar #1
04. september 2007 af Riemann
I den givne kontekst menes, der at en lineær funktion er en funktion på formen y=a*x+b. Dette er ikke stringent sporgbrug, se evt. #4 her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=339706.
Men nu til opgaven.. Du har, at
y= a* x^(-1)+b
Ved at indsætte dine tal fås to lignigner:
-3= a/3+b
-1=a/1+b
Dette er to ligninger med to ubekendte a og b. Dette kan løses.
Men nu til opgaven.. Du har, at
y= a* x^(-1)+b
Ved at indsætte dine tal fås to lignigner:
-3= a/3+b
-1=a/1+b
Dette er to ligninger med to ubekendte a og b. Dette kan løses.
Skriv et svar til: Bestem ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
