Matematik

brøk-regning

04. september 2007 af Lisa02 (Slettet)
Nogen der kan rette denne opg.

1.
6*5/2y
= 2*2y/5
= 12y/5


Svar #1
04. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

og så også lige denne her:

6/5 * 10/7
= 6*10 = 60
= 5*7 = 35
60/35
60:5 = 12
35:5 = 5

kan det passe, at resultatet af denne brøk så bliver: 12/5

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

#1 Nej. Du kan ikke bare dividere. De skal have samme nævner. Og det har de ikke. Derfor skal du skabe en.

Svar #3
05. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

dvs. sådan:

6/5 * 10/7
= 7*5 = 35 (fællesnævner)
= 6*10 = 60

60/35
vi dividere nu begge med 5:
= 12/7

- rigtigt??

Og er #0 rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

6/5 * 10/7
= 7*5 = 35 (fællesnævner)
= 6*10 = 60

Det er rigtigt

60/35 giver så 1. Det skal du huske på

60-35= 25´

1(25/35)
Divider med 5 nu

1(5/7)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

"0 er det samme svar ;)

Svar #6
05. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

kan du prøve på, at lade vær med at skrive det som 1(5/7), og istedet skrive det som en alm. brøk. Hvordan ville du så skrive den? :)

Svar #7
05. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

#5 hvad mener du med, at 0 er det samme svar? Altså, at det resultat jeg har fået i 0# er rigtig ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

Undskyld! Der du har lavet er korrekt. Det er bare mig der er søvnig og kan lide det på min egen måde. 1 betyder bare at du lægger det nederste til det øverste. 5+7 = 12. Altså 12/7.

Sorry for det :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2007 af Filip0609 (Slettet)

#0 er rigtig

Svar #10
05. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

hehe. Lige for at få det hele på det rette, så er resultaterne følgende:

6/5 * 10/7 = 12/7
6*5/2y = 12y/5


- tak for din hjælp, og få dig noget søvn ;)

Skriv et svar til: brøk-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.