Matematik

Fællesmængde med [

07. september 2007 af andy89 (Slettet)
A = {1,2,3...7} B = {4,5,6...9}

Opgaven siger [AnB

Hvad er svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

Jeg går ud fra at du med "[" mener komplementærmængden.

Fællesmængden ("AnB") er ganske simpelt mængden af de elementer, som de to mængder A og B har til fælles.
1) Hvilke elementer/tal tror du der er tale om?

Komplementærmængden er den "modsatte" mængde. Dvs. i dette tilfælde er det de elementer i A og B som ikke er indeholdt i fællesmængden.
2) Hvilke tror du disse er?

Hvis du kan besvare 1) og derefter 2), så har du besvaret opgaven.

(I fremtiden, når du beder om hjælp, vil det formentlig være mere fordelagtigt for dig, at komme med dit eget bud på svaret, da det vil motivere folk til at hjælpe en hel del mere end blot ved at spørge "hvad er svaret")

Svar #2
07. september 2007 af andy89 (Slettet)

Mit problem er, at jeg ikke forstår betydningen af [ (kantet parantes). Komplementærmængden har vel dette symbol C.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

#2
Søg på wikipedia efter mængde og gå ned under komplementærmængde.
Det er et højt "C" (jfr. artiklen på wikipedia), ja, men nogle folk, kunne nok godt finde på at skrive "[" i stedet for. Det var derfor, jeg troede, du i #0 mente komplementærmængden, og jeg har nu stadig én idé om at det er det, der er ment i opgaven.

Svar #4
07. september 2007 af andy89 (Slettet)

OK, hvis vi antager at det er komplementærmængden, der ønskes, så er resultatet = {1,2,3}. Men det er lidt forvirrende, når man bruger symbolerne i flæng :(

Svar #5
07. september 2007 af andy89 (Slettet)

Ups, der manglede vist 8 og 9 ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2007 af Benjamin. (Slettet)

#4 Det er næsten rigtigt.
AUB\AnB = {1,2,3,8,9} idet AUB = {1,2,...,8,9} og AnB = {4,5,6,7}.
Ja, du har ret i, at det måske kan være forvirrende, at skulle tolke hvad symbolerne betyder, når det ikke fremgår klart.
Hvis du er i tvivl, er det ofte en god idé at skrive, hvad du antager, det betyder og derefter fortsætte med at løse opgaven, som du mener, den skal løses. F.eks.:
"Hvis [AnB er komplementærmængden til fællesmængden af A og B, fås løsningen af opgaven ved ..."

Skriv et svar til: Fællesmængde med [

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.