Matematik

bestem forskrift

07. september 2007 af chiqqa (Slettet)
hey alle sammen:)

er lidt itvivl om denne opgave, håber i kan hjælpe mig :

grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne P(2,0), Q(8,0) og
R(0,4).

bestem en forskrift for f(x)??

på forhånd TAK..

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

f(x) = a*(x-x1)*(x-x2)

hvor x1 og x2 er de to rødder, og a er en konstant.

Du ved at x1 = 2 og x2 = 8.

Til sidst kan du bestemme konstanten a ved at indsætte 0 for x og 4 for f(x).

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Kan kan dog også løses som to ligninger med to ubekendte, hvis det er at foretrække.

y1 = a*x1 + b*x1 + c
y2 = a*x2 + b*x2 + c

...find a og b.

Hvor (x1,y1)=(2,0) og (x2,y2)=(0,8). c er 4.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2007 af mathon


y = a(x-r1)(x-r2) = a(x^2-(r1+r2)x+r*1r2) = ax^2 + [-a(r1+r2)]x + [a*r1*r2]


i det konkretetilfælde:

y = a(x-2)(x-8)

og som omtalt i#1's sidste linje

4 = a(0-2)(0-8), hovoraf a bestemmes

b = -a(r1+r2) og c = a*r1*r2...


Skriv et svar til: bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.