Matematik
integrale
08. september 2007 af
chiqqa (Slettet)
hey alle sammen :)
vil lige spørge om følgende:
jeg skal finde areallet imellem 2 grafer nemlig : ^
f(x)=x^2-5x-6 og g(X)=2x-6
intervallerne har jeg fundet til: 0;7
men når jeg beregner det får jeg en negativ areal :S :
integralet(x^2-5*x-6,x,0,7)dx - intagralet(2*x-6,x,0,7)dx
håber i kan se hva det er jeg laver forkert :)
på forhånd TAK..
vil lige spørge om følgende:
jeg skal finde areallet imellem 2 grafer nemlig : ^
f(x)=x^2-5x-6 og g(X)=2x-6
intervallerne har jeg fundet til: 0;7
men når jeg beregner det får jeg en negativ areal :S :
integralet(x^2-5*x-6,x,0,7)dx - intagralet(2*x-6,x,0,7)dx
håber i kan se hva det er jeg laver forkert :)
på forhånd TAK..
Svar #2
08. september 2007 af Esbenps
Hvis du tegner graferne ind, vil du kunne se, at de ligger hhv. over og under x-aksen i det givne interval. Det betyder, at integralerne vil få positive hhv. negative værdier. Der er flere måder at omgås dette på. Hvad ville der ske, hvis du nu fx bare lagde en konstant til begge funktioner så de ville ligge over x-aksen? Det ville jo ikke ændre arealet...
Svar #4
08. september 2007 af chiqqa (Slettet)
skal jeg så skrive det sådan :
intagralet(2*x-6,x,0,7)dx - integralet(x^2-5*x-6,x,0,7)dx
intagralet(2*x-6,x,0,7)dx - integralet(x^2-5*x-6,x,0,7)dx
Skriv et svar til: integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
