Matematik

Afbetaling af TV

08. september 2007 af Michael888 (Slettet)
Hej

Har lidt problemer med, at løse en opgave som lyder noget i stil med:

99 kr/md. i 48 mdr.
Kontantpris: Kr. 3000,-
Rente pr. md: 3,5%

Hvordan skal jeg redegøre for, at renten er 3,5%?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du bruger annuitetsformlen, har du ikke den i din bog?

Svar #2
08. september 2007 af Michael888 (Slettet)

Jo, men hvilken af dem? Og hvordan skal jeg kunne redegøre for at renten er 3,5% det er der jeg er i tvivl.

Svar #3
08. september 2007 af Michael888 (Slettet)

Kunne jeg evt. udregne den effektive rente, og få den til at stemme overens med forskellen på kontantprisen og 99x48?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Altså, du bruger S = a*(k^n-1)/(k-1), k=1+r=1.035 og a=99 kr, og n=48 mdr, så gør du rede for det ved at vise, at formlen passer på de opgivne tal. Har ikke tid til at regne den igennem nu

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal benytte gældsformlen. Der er vel tale om et afbetalingskøb?



Når du sætter dine tal ind skal ligningen være sand.

Svar #6
09. september 2007 af Michael888 (Slettet)

ibibib du mener G = y?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Gældsformlen er annuitetsformlen multipliceret med faktoren (1+r)^-n på begge sider af ligningen.

Skriv et svar til: Afbetaling af TV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.