Matematik
6k+1
09. september 2007 af
math-freak++ (Slettet)
Hvordan vises det, at et primtal kan skrives på formen 6k+1 eller 6k-1 >3 ?
Hvor k er naturlig.
Hvor k er naturlig.
Svar #1
09. september 2007 af math-freak++ (Slettet)
6k+1
6k+2=2(3k+1)
6k+3=3(2k+1)
6k+4=3(2k+1)
6k+5= 6(k+1)-1, right? Mere ligger der vel ik' i det..
6k+2=2(3k+1)
6k+3=3(2k+1)
6k+4=3(2k+1)
6k+5= 6(k+1)-1, right? Mere ligger der vel ik' i det..
Svar #2
09. september 2007 af sheaf (Slettet)
Korrekt.
Du mangler blot at redegør for at ethvert heltal kan skrives som 6k+n hvor n er et element i Z_6 = {0,1,2,3,4,5}.
Dine regninger viser derefter, at 6k+1 og 6k-1 er de eneste kandidater til primtal.
Du mangler blot at redegør for at ethvert heltal kan skrives som 6k+n hvor n er et element i Z_6 = {0,1,2,3,4,5}.
Dine regninger viser derefter, at 6k+1 og 6k-1 er de eneste kandidater til primtal.
Svar #3
09. september 2007 af math-freak++ (Slettet)
Hvordan viser jeg, at et helt tal, der er == 3 mod 4, har en primfaktor, der er == 3 mod 4?
Hvordan viser jeg at der er uendelig mange primtal, der er == 3 mod 4. (Her tænkte jeg på at anvende Euklids bevis for 4p1p2...pn -1. )
Hvordan viser jeg at der er uendelig mange primtal, der er == 3 mod 4. (Her tænkte jeg på at anvende Euklids bevis for 4p1p2...pn -1. )
Skriv et svar til: 6k+1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
