Matematik
Differentialregning
09. september 2007 af
chlo (Slettet)
Hej
Er der nogen som kan fortælle mig hvordan man skal regne denne opgave:
f(x)= 1(brøkstreg)x-2
1. Bestem en ligning for den tangent t1 til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4
2. Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med tangenten t1
Bestem en ligning for tangenten t2
3. Beregn afstanden mellem de to tangenter t1 og t2
Er der nogen som kan fortælle mig hvordan man skal regne denne opgave:
f(x)= 1(brøkstreg)x-2
1. Bestem en ligning for den tangent t1 til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4
2. Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med tangenten t1
Bestem en ligning for tangenten t2
3. Beregn afstanden mellem de to tangenter t1 og t2
Svar #1
09. september 2007 af ibibib (Slettet)
1. Sæt ind i tangentens ligning.
2. Benyt at tangentens hældning er lig med differentialkvotienten.
3. Bestem koordinatsættet til et punkt på den ene tangent og beregn afstanden fra dette punkt til den anden tangent.
2. Benyt at tangentens hældning er lig med differentialkvotienten.
3. Bestem koordinatsættet til et punkt på den ene tangent og beregn afstanden fra dette punkt til den anden tangent.
Svar #2
09. september 2007 af chlo (Slettet)
2. Tror ikke helt jeg forstår, men skal jeg sætte 4 = f(x)?
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
