Matematik
hjælp det haster..
09. september 2007 af
Gamzee (Slettet)
jeg har problemer med at reducere følgende to ligninger..
x(x+2)-2(x-3)
y(y+2x)-x(2y-x)
x(x+2)-2(x-3)
y(y+2x)-x(2y-x)
Svar #1
09. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)
Nu regner jeg den første, så prøver du selv med nummer to :-)
Start med at gange ind i parenteserne. Dvs.:
x*(x+2)-2*(x-3)
= (x^2 + 2*x) + (-2*x + 6)
Dernæst ophæver du parenteserne. Dvs.:
(x^2 + 2*x) + (-2*x + 6)
= x^2 + 2*x - 2*x + 6
Til sidst sorterer du (lægger til og trækker fra) æbler og pærer (x'er, x^2'er og tal). Dvs.:
x^2 + 2*x - 2*x + 6
= x^2 + 6
Prøv nu selv den næste ;-)
Start med at gange ind i parenteserne. Dvs.:
x*(x+2)-2*(x-3)
= (x^2 + 2*x) + (-2*x + 6)
Dernæst ophæver du parenteserne. Dvs.:
(x^2 + 2*x) + (-2*x + 6)
= x^2 + 2*x - 2*x + 6
Til sidst sorterer du (lægger til og trækker fra) æbler og pærer (x'er, x^2'er og tal). Dvs.:
x^2 + 2*x - 2*x + 6
= x^2 + 6
Prøv nu selv den næste ;-)
Svar #2
09. september 2007 af Gamzee (Slettet)
tusind tak for hjælpen nu lykkedes det for mig at regne den næste ud ;-)
Skriv et svar til: hjælp det haster..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
