Fysik
Lydbølger!
10. september 2007 af
meliah (Slettet)
* 1) Jeg har brugt en formel i mine notater, som siger v = s/t. Jeg ved at v er m/s, s er meter og t er sek. t må derfor være tid, men hvad står v og s for?
* 2)Jeg har fået en opgave som lyder på: "Beregn frekvensen og fotonenergien (i både J og eV) af et foton med 10nm som bølgelængde". Så har jeg svaret:
frekvens = hastighed / bølgelængde
f = (30*10^8m/s)/ (10nm) = 3*10^8 1/sek
Fotonenergi = Planchs konstant * frekvens
Fotomenergi = 6,63*10^(-34)Jsek * 3*10^8 1/sek = 1,99*10^(-25)J
Så for at få det til eV: 1,99*10^(-25)J * (1/(1,602*10^-19)= 1,24*10^-6eV
* 2)Jeg har fået en opgave som lyder på: "Beregn frekvensen og fotonenergien (i både J og eV) af et foton med 10nm som bølgelængde". Så har jeg svaret:
frekvens = hastighed / bølgelængde
f = (30*10^8m/s)/ (10nm) = 3*10^8 1/sek
Fotonenergi = Planchs konstant * frekvens
Fotomenergi = 6,63*10^(-34)Jsek * 3*10^8 1/sek = 1,99*10^(-25)J
Så for at få det til eV: 1,99*10^(-25)J * (1/(1,602*10^-19)= 1,24*10^-6eV
Svar #1
10. september 2007 af meliah (Slettet)
Undskyld, glemte at skrive ved spg. 2, at jeg ville bare se om det jeg havde svaret var rigtigt, specielt med enhederne..
Svar #2
10. september 2007 af sdj (Slettet)
Jeg vil tro at:
1) v = velocity = hastighed og s = strækning
1) v = velocity = hastighed og s = strækning
Svar #3
10. september 2007 af sdj (Slettet)
Således har du en formel der hedder:
hastighed = strækning / tid
hastighed = strækning / tid
Skriv et svar til: Lydbølger!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
