Matematik

Reduktion

11. september 2007 af Hans20 (Slettet)

Hej .,

jeg sidder lige fast i 2 opgaver som ser meget simple ud :

1. 5•(a+b)+a+b
2. a+5ab

jeg skal reducerer det ved at finde en fællesfaktor og sætte den udenfor parentesen .,

håber der er nogen som kan hjælpe mig med hvordan jeg skal regne dem ud .,

I 1. vil jeg starte først med at gange ind i parentesen : 5a+5b+a+b
men derefter sidder jeg fast .,

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af peter lind

Opgave 1. Du kan fortsætte med at trække sammen. Hvis du har 5 a'r og 1 a'r, hvor mange a'er har du så?. samme for b. De har en fælles faktor, som derefter kan sættes uden for en parantes. En anden mulighed er at sætte en parantes om de 2 sidste led.
Opgave 2. Sæt det bogstav der er fælles uden for en parantes.

Svar #2
11. september 2007 af Hans20 (Slettet)

1. 3(2a+2b)

2 ., altså fælles faktor er A
mit bud på nr 2 : A( 1? +5b).,

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2007 af hvadmeddet (Slettet)

Opgave 1 kan forkortes endnu mere:

5a+5b+a+b = 6a+6 = ?


Opgave 2 er riggitg bortset fra d nok bør hold dig til det llle a:

a(1+5b)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2007 af hvadmeddet (Slettet)

Der skal selvfølgelig omkring første opgave stå

5a+5b+a+b = 6a+6b = ?

Svar #5
11. september 2007 af Hans20 (Slettet)


1. jeg kan ikke forkorte mere end 6a+6b = 3(2a+2b)

forklar hvad jeg skal gør for at forkorte den endnu mere .,

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2007 af hvadmeddet (Slettet)

Du hiver 3 udenfor parentesen fordi 3 går op i 6. Men et endnu større tal går også op i 6. Det er bare ikke det første du måske tænker på.

Svar #7
11. september 2007 af Hans20 (Slettet)


Det forstår jeg desværre ikke ., hvad er det for et større tal som går op i 6 ?

Svar #8
11. september 2007 af Hans20 (Slettet)

6 ?

Svar #9
11. september 2007 af Hans20 (Slettet)

6 ( a + b) ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2007 af hvadmeddet (Slettet)

Lige præcis :)

Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.