Fysik

Energi/vand

11. september 2007 af gizmoman (Slettet)
20 gram fra vandhanen blandes med 83 gram vand ved 60grader. Blandingstemperaturen bliver 50grader. Hvor varmt er vandet fra vandhanen?

Hvordan i alverden finder jeg ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Vi forudsætter at alt den energi, der er i det varme vand går til at opvarme det kolde vand fra hanen. Vi forudsætter altså at

Sigma Q = 0 (summen af alle varmebidrag er lig nul)

Dvs.

Sigma Q = m_vandhane * Cp * (T_blanding - T_vandhane) + m_varm * Cp * (T_blanding - T_varm) = 0

hvor

m_vandhane = 20 g
m_varm = 83 g
Cp = vands varmekapacitet
T_blanding = 50°C
T_vandhane = ?
T_varm = 60°C

Kan du selv herfra? ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2007 af peter lind

Brug masse af koldt vand gange varmefylde gange temperaturstigning = masse af varmt vand gange varmefylde gange temperaturfald

Svar #3
11. september 2007 af gizmoman (Slettet)

Masse af koldt vand? Kan godt være jeg spørger dumt, men hvad er det her? 20grader?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Massen af det kolde vand (altså det der kommer fra vandhanen) er 20 gram :-)

Svar #5
11. september 2007 af gizmoman (Slettet)

okay 20gram:) Tak for det.

Skriv et svar til: Energi/vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.