Matematik

Kraftvektorer

15. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)
Jeg har givet tre kraftvektorer,
F(1) = 100N, F(2) = 200N og F(3) = 300N.
Hvor v(F(1),F(3)) = 105(deg). F(1) og F(2) står vinkelret på hinanden. Jeg skal bestemme den kraftvektor der i størrelse og retning kan holde ligevægt med de tre vektorer. Men jeg får hele tiden et forkert resultat jeg lægger dem sammen, Altså jeg koordinatet til F(3) få jeg til at være (-77,65;-289,78). Hvordan bestemmer jeg så sumvektoren for de tre vektorer???

Svar #1
15. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

ingen der kan hjælpe?? det er jo kun vektorer i planet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2004 af MadsII (Slettet)

Kan du ikke bare finde de andre koordinatsæt til F(2) og F(1) og så lægge koordinaterne sammen på normalvis??

Svar #3
15. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Det er jo det jeg har gjort... Men resultatet passer ikke. Altså
F(3)=(-77,65;-289,78) og F(1)=(100,0)
F(2)=(0,200)
Summen så (22,35;-89,78). Den vektorer som skal holde de tre i ligevægt må jo være (-22,35;89,78) da det jo skal give (0,0) når man lægger dem sammen... Men det er altså ikke det rigtige resultat.. Nogen der kan forklare hvad jeg gør galt??

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2004 af Brian (Slettet)

Hvis du har F(1)=(100,0), så kan jeg ikke se, hvordan F(3)=(-77,65;-289,78)?

På denne måde ligger F3 jo i 3. kvadrant, og så kan vinkelen umuligt være 105 grader?

Jeg regner med at det "rigtige resultat" du taler om er et facit, som du har fået oplyst...

Hvis du regner vinkelen fra F1 til F3 i positiv omløbsretning (mod uret), skulle du få noget med negativ 1. koordinat og åpositiv 2. koordinat. Det kan være at denne version vil give dig det "rigtige" resultat?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Skal koordinaterne til F[3] ikke være (-77,65;+289,78)?

Svar #6
16. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jo sigmund når man regner på det altså
sin(105deg)*300=289,78. Men på tegningen peger vektoren ned mod venstre, altså er det jo (-x,-y) ikke? Og ja i facit står der F=(-9,4;138).. Jeg kunne godt scanne figuren men har devære ingen steder at sætte den henne så i kan se den.. Kunne evt. sende den til jeres mail, hvis i da vil hjælpe, Vil blive meget glad :D

Svar #7
16. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ingen der kunne hjælpe mig med denne opgave? Evt. fortælle mig hvad jeg gør forkert :(...

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

1. ligevægt udregnes ved at lægge vektorene sammen og gange med -1
2. resultaten findes ved at trække summen fra 0.

du kan se løsningen til ligevægten på http://www.shadowweb.frac.dk/krafvektor.html



Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

btw. Regel nr. 1

Facitlister er fulde af fejl, og forvirre mere end de gavner, hvis man allivel ikke kan forstå den alt for dårlige formulerede opgave ;)

Svar #10
16. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jep det er lige præcis sådan jeg har regnet det, og får det samme resultat.. Men grunden til at jeg siger både x og y værdien for F3 bliver negativ er fordi at vektoren peger ned mod venstre, burd det så ikke være negative eller skal man bar beregne i forhold til de andre vektorer? Men godt at se at jeg ikke er SÅ MEGET galt på den som jeg troede pga. den forkerte facit...

Svar #11
16. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

|^F(2)
|
|__> F(1)
/v
/
/
F(3)


Sådan ser de ud :D
Hvor v = 105deg og F(3) peger ned ad

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

altså F[ligevægt] pejer ned i 3.kvadrant (-x,-y), det er rigtigt nok.

Men jeg ville enig godt se hele opgaven.
sådan oprideligt, så jeg kan se om det er din facitliste eller vores udregninger det er galt med..


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

bruger i Teknisk Matematik ?

(kan se du går på HTX, gør jeg også :)

Svar #14
16. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jep bruger den orange bog det er opgave 253 =)

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

nåå.. så har jeg fundet fejlen..

vinklen på F[3] er 360-105 = 255

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

F[ligevægt] = (-22,254 ; 189,778 )
|F[ligevægt]| = 191,09


der er vist fejl i facitlisten..
Har regnet den før..

Svar #17
16. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Fejlen i hvad? Nu får vi bar det ønskede resultat med at F(3) = (-x,-y)
Men det er stadig ikke det samme resultat som i facit.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

fejlen højere oppe... jeg regnede med en forkert vinkel, det skulle være 255 grader og ikke 105

Svar #19
16. maj 2004 af P3X-018 (Slettet)

Bliver det ikke

F(3) = (-77,65;-289,78)
F(3)+F(2)+F(1)=(22,35;-89,78)
F(ligevægt)=(-22,35;89,78)??

Eller hvor går jeg galt igen? :(

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2004 af Windcape (Slettet)

x: 100 0 -77,65 = -22,35
y: 0 100 -289,78 = 189,78

det du set det nu ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.