Matematik
hjælp-mataflevering til i morgen.
11. september 2007 af
Camz (Slettet)
lad der været givet de to funktioner:
f(x) = 1/2x+1 og F(x) = 1/2ln(2x+1)
A) hvis, at F er en stamfunktion til f.
b) udnyt resultatet i a til at forklare, at slangesymbolet b=4 a=0 1/2x+1dx = ln(3)
please hjælp
f(x) = 1/2x+1 og F(x) = 1/2ln(2x+1)
A) hvis, at F er en stamfunktion til f.
b) udnyt resultatet i a til at forklare, at slangesymbolet b=4 a=0 1/2x+1dx = ln(3)
please hjælp
Svar #1
11. september 2007 af peter lind
Du må mene f(x) = 1/(2x+1) ellers stemmer det ikke. Hvis du differentiere F(x), vil du få f(x), hvilket betyder at F er en stamfunktion til f. Benyt eventuelt her F som en sammensat funktion af ln funktionen og funktione g(x) = 2x+1.
b)
Hvis du integrerer funktionen f mellem grænserne a og b får fu F(b)-F(a)
b)
Hvis du integrerer funktionen f mellem grænserne a og b får fu F(b)-F(a)
Skriv et svar til: hjælp-mataflevering til i morgen.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
