Matematik

to ubekendte hjælp.

12. september 2007 af kim19 (Slettet)
Hvad gør jeg når jeg har disse to ligninger.

3x+2y=6

og

2x-y=8

håber der er en der kan skærer det ud i pap for mig.

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af mathon


I: 3x+2y=6
II: 2x-y=8 II ganges igennem med 2

I: ..3x+2y=6
III: 4x-2y=16

I og III adderes

7x = 22

x = 22/7, som substitueres i II

2*(22/7) - y = 8

y = (44/7)- 8 = (44-56)/7 = -12/7

(x,y) = (22/7,-12/7)

Skriv et svar til: to ubekendte hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.