Matematik

ti-89 hjælp

12. september 2007 af silverbabe (Slettet)
Hej..

jeg står overfor at skulle finde a,b og c i
f(x)=ax^2+ba+c når jeg ved at grafen går gennem punkt (1,3),(2,8) og(-2,12) men jeg kan sq ikke finde ud af den skide ti-89.. hvordan gør jeg ? ( vi skal bruge CAS )

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af mathon


benyt
y = ax^2 + bx + c (du har en fejlskrivning) 3 gange

3 = a*1^2 + b*1 + c

8 = a*2^2 + b*2 + c

12 = a*(-2)^2 + b*(-2)x + c

du har nu tre ligninger med 3 ubekendte a,b og c

TI-89

solve(3=a+b+c and 8=a*2^2+b*2+c and 12=a*(-2)^2+b*(-2)x+c,{a,b,c})ENTER

og........

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2007 af mathon


12 = a*(-2)^2 + b*(-2)x + c rettes til 12 = a*(-2)^2 + b*(-2) + c

og dermed

solve(3=a+b+c and 8=a*2^2+b*2+c and 12=a*(-2)^2+b*(-2)x+c,{a,b,c})ENTER

rettes til

solve(3=a+b+c and 8=a*2^2+b*2+c and 12=a*(-2)^2+b*(-2)+c,{a,b,c})ENTER

Skriv et svar til: ti-89 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.