Matematik

Komplekse tal

12. september 2007 af Minna25 (Slettet)
Hejsa.
Har fået ligningen: z+2i/3z+5+i=1-i

Skal løse denne ligning, på rektangulær form, altså x+iy

har fået resultatet til z=4+i5

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2007 af mathon


hvad mener du

1) z+(2i/3z)+5+i = 1-i
eller
2) z+(2i/(3z+5+i)) = 1-i
eller
3) (z+2i)/(3z+5+i) = 1-i ???

Svar #2
12. september 2007 af Minna25 (Slettet)

hov.. det er nr. 3, altså:

(z+21)/(3z+5+i)=1-i

sådan

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2007 af mathon


så er dit resultat forkert...

Svar #4
12. september 2007 af Minna25 (Slettet)

hmm.. hva skal det da blive?
altså jeg har startet med at gange over med 3z+5+i.

z+2i=1-i*(3z+5+i), så har jeg ganget ind i parantesen, og isoleret z.

er det ikke den rigtige måde?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2007 af mathon


...jo hvis du ellers huser parenteserne

z+2i=(1-i)*(3z+5+i)...

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2007 af mathon


huser --> husker (og jeg husker k)

Svar #7
12. september 2007 af Minna25 (Slettet)

hehe.

jeg har ikke lige skrevet paranteserne, men har regnet ud som om de var der.

ka du give mig resultatet bare? så må jeg selv sørge for udregningen?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2007 af mathon


z = -(30/13)-(6/13)i

Svar #9
12. september 2007 af Minna25 (Slettet)

okay.. ka du ik give mig et hint?
jeg kan simpelthen ikke få det samme

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=67680

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.