Matematik
sinus.. en opgave.. :)
14. september 2007 af
Skat1 (Slettet)
hvordan regner jeg det her ud ?
I en trekant betegner a,b og c sidernes længder og A,B og C størrelsen af vinklerne. Det gælder, at:
a/sin A = b/sin B
Beregn A, når B = 35 grader, a = 4 grader og b = 6 grader.
I en trekant betegner a,b og c sidernes længder og A,B og C størrelsen af vinklerne. Det gælder, at:
a/sin A = b/sin B
Beregn A, når B = 35 grader, a = 4 grader og b = 6 grader.
Svar #1
14. september 2007 af ibibib (Slettet)
a/sin A = b/sin B <=>
sin A/a = sin B/b
og dermed er
sin A/4 = sin 35/6 <=>
sin A = 4·sin 35/6
og dermed
A = sin-¹(4·sin 35/6)
sin A/a = sin B/b
og dermed er
sin A/4 = sin 35/6 <=>
sin A = 4·sin 35/6
og dermed
A = sin-¹(4·sin 35/6)
Svar #4
14. september 2007 af freak_haha (Slettet)
bare sig: 6:sin(35) = 10,46
4:sin(x) = 10,46
4:10,46 = 0,382
så tager du bare sin-¹(0,382) = 22,46( har ikke taget alle decimalerne med da jeg regnede det ud, men det er ca 22,46 grader.
umair
4:sin(x) = 10,46
4:10,46 = 0,382
så tager du bare sin-¹(0,382) = 22,46( har ikke taget alle decimalerne med da jeg regnede det ud, men det er ca 22,46 grader.
umair
Skriv et svar til: sinus.. en opgave.. :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
