Matematik
monotoniforholdene
15. september 2007 af
171089 (Slettet)
hey.. håber der er nogen der kan hjælpe mig.
En funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx=(x^2-1)y y>0
Gør rede for monotoniforholdene for f.
En funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx=(x^2-1)y y>0
Gør rede for monotoniforholdene for f.
Svar #1
15. september 2007 af Esbenps
Prøv at separere de variable:
dy/dx = (x^2-1)y <=>
1/y dy = (x^2-1) dx
osv. Prøv selv at fortsætte...
dy/dx = (x^2-1)y <=>
1/y dy = (x^2-1) dx
osv. Prøv selv at fortsætte...
Svar #2
15. september 2007 af ibibib (Slettet)
Der er ingen grund til at løse differentialligningen.
Da y>0 afhænger fortegnet for f '(x)=dy/dx kun af x²-1.
Da y>0 afhænger fortegnet for f '(x)=dy/dx kun af x²-1.
Svar #3
15. september 2007 af 171089 (Slettet)
okay, så jeg skal altså kun kigge på x^2-1,for at finde monotoniforholdene?
Skriv et svar til: monotoniforholdene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
