Matematik
bestem forskrift
15. september 2007 af
blomst89 (Slettet)
En tragt indeholder væske. Væskehøjden i tragten er 25cm
på et tidspunkt åbnes for en ventil i bunden af tragten hvorved væsken løber ud. Under udløbet er væskehøjden h målt i cm fastagt ved
dh/dt=-k*h^-3/2
hvor t angiver tiden målt i sek. efter ventilens åbning og hvor k er en konstant hvis værdi bl.a. afhænger af væskens viskositet og ventilåbningens størrelse.
Det antages at k har værdien 20
bestem en forskrift for h som funktion af t.
på et tidspunkt åbnes for en ventil i bunden af tragten hvorved væsken løber ud. Under udløbet er væskehøjden h målt i cm fastagt ved
dh/dt=-k*h^-3/2
hvor t angiver tiden målt i sek. efter ventilens åbning og hvor k er en konstant hvis værdi bl.a. afhænger af væskens viskositet og ventilåbningens størrelse.
Det antages at k har værdien 20
bestem en forskrift for h som funktion af t.
Svar #4
15. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du kan angive volumen som k*sqr(2*g*h)dt, hvor h er højden af væsken i tragten og delta (V)=-pi*r^2*delta(h), du får altså h^(3/2)dh=-k*dt og
2/5*h^(5/2)=-k*dt, h(0) = 25 cm
2/5*h^(5/2)=-k*dt, h(0) = 25 cm
Skriv et svar til: bestem forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
