Matematik
Regning med parenteser (HJÆLP!)
15. september 2007 af
Tuutih (Slettet)
Opgaven lyder sådan her, kan simpelthen ikke finde ud af det.
Beregn (dvs. gang ud, hæv parenteser og træk sammen)
a) 4(2x-3)-3(3x-4)
b) (a+2b)(3a-4b)
c) 2(x+a)+(4-3a)-(3-4x)-5x-1
I må meget gerne vise metoden til at lave dem ;)
Tak på forhånd!
Beregn (dvs. gang ud, hæv parenteser og træk sammen)
a) 4(2x-3)-3(3x-4)
b) (a+2b)(3a-4b)
c) 2(x+a)+(4-3a)-(3-4x)-5x-1
I må meget gerne vise metoden til at lave dem ;)
Tak på forhånd!
Svar #1
15. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
gang 4-tallet med det der står i parantesen: 8x-12, gang derefter med
-3*(3x-4)=-9x+12, så samler du det hele 8x-12-9x+12, 12 går u med -12, så resultatet er 8x-9x=-1x eller -x
Lav de andre på samme måde
-3*(3x-4)=-9x+12, så samler du det hele 8x-12-9x+12, 12 går u med -12, så resultatet er 8x-9x=-1x eller -x
Lav de andre på samme måde
Svar #2
15. september 2007 af ibibib (Slettet)
a) 4(2x-3)-3(3x-4) = 4·2x-4·3-3·3x+3·4 = 8x-12-9x+12 = -x.
Prøv selv de sidste to.
Prøv selv de sidste to.
Skriv et svar til: Regning med parenteser (HJÆLP!)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
