Matematik
isoler P i følgende ligning
16. september 2007 af
mini lagoni (Slettet)
Jeg har endnu engang brug for hjælp skal isoler p i følgende ligning
T=R(P-2Q)/M+P
tak på forhånd
T=R(P-2Q)/M+P
tak på forhånd
Svar #2
16. september 2007 af mini lagoni (Slettet)
hmmm nej ikke helt, har prøvet lidt. har reduceret den til dette og nu sidder jeg fast.
T=RP-2RQ/M+P
altså kun løst R(P-2Q) nu mangler jeg bare at isolere P
T=RP-2RQ/M+P
altså kun løst R(P-2Q) nu mangler jeg bare at isolere P
Svar #3
16. september 2007 af Gearløs (Slettet)
Okay. Når du skal isolere noget i et udtryk, bruger du de almindelige regneregler om +, -, x og division. Her gælder, at du må gøre lige præcis hvad du ønsker på den ene side af lighedstegnet - blot du husker at gøre nøjagtig det samme på den anden side.
Du har:
T = (R(P-2Q)) / (M+P) =>
T = (RP-2RQ) / (M+P) =>
Her kan du "smart" gange med udtrykket under brøkstregen på begge sider. Du får så:
T*(M+P) = ((M+P)(RP-2RQ)) / (M+P) =>
T*(M+P) = RP-2RQ
Prøv selv at komme videre herfra.
Du har:
T = (R(P-2Q)) / (M+P) =>
T = (RP-2RQ) / (M+P) =>
Her kan du "smart" gange med udtrykket under brøkstregen på begge sider. Du får så:
T*(M+P) = ((M+P)(RP-2RQ)) / (M+P) =>
T*(M+P) = RP-2RQ
Prøv selv at komme videre herfra.
Skriv et svar til: isoler P i følgende ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
