Matematik

hjælp til endnu en opgave.

17. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)
Funktionen f har forskriften f(x)= -x^2+bx-4

a)Bestem f(7) i tilfældet hvor b= -3
b) Bestem b så ligningen f(x)=0 har netop én løsning.

a'eren har jeg fået til 32 ??

og b'eren har jeg meget svært ved. Nogen der kunne hjælpe mig lidt på vej?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af mathon


f(x)= 0 = -x^2 + x - 4

-x^2 + x - 4 = 0 har kun én løsning, hvilket kræver diskriminanten = 0

Svar #2
17. september 2007 af Cathrinebinderup (Slettet)

tak. Jeg er ret dårlig til matematik. jeg forstår ikke hvad jeg nu skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af mathon


ax^2 + bx + c , med d = b^2 - 4ac

(-1)x^2 + 1x + (-4),

hvor
a = -1
b = 1
c = -4

d = b^2 - 4ac = 1^2 - 4*1*(-4)......

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2007 af mathon


rettelse:

(-1)x^2 + bx + (-4) = 0 kun har én løsning, hvilket kræver

d = b^2 - 4*(-1)(-4) = 0

b^2 - 4*(-1)(-4) = 0

b^2 = 16

|b| = 4

b = +-4

Skriv et svar til: hjælp til endnu en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.