Matematik

MatA: Hvad har I lært?

17. september 2007 af Marie+Louise (Slettet)
En ting jeg undrer mig over...

På mit matA-hold har vi i øjeblikket om integration. En del af vores viden i det emne bygger på differentiation, som vi lærte om i 2g. Vi skal bl.a. integrere de trigonometriske funktioner og a^x, men det har vi ikke lært at differentiere, så det er en smule indviklet.

Så jeg ville høre, om I andre 3gere har haft om integration og differentiation af tan, sin, cos og a^x?

Jeg går på et hold, der er en sammenblanding af flere klasser med matB, derfor har vi lært forskellige ting.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af mathon


tan'(x) = 1+tan^2(x) = 1/cos^2(x)

sin'(x) = cos(x)

cos'(x) = -sin(x)

(a^x)' = ln(a)*a^x

Svar #2
17. september 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Tak mathon, det var venligt af dig :)

Problemet er ikke formlerne. De står i vores bøger og formelsamlinger. Vi skal bruge dem i opgaver. Men vi er aldrig blevet introduceret for dem formelt, måske med beviser, hvis det ikke er for indviklet. Det gør det også sværere at huske.

Så jeg undrer mig over om vi er de eneste med nævnte problem. Måske har vores lærer glemt det sidste år, eller måske er det ikke så vigtigt mere...

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2007 af allan_sim

#0.
De trigonometriske funktioner er ikke længere kernestof på B-niveau. Dermed er såvel differentiation og integration af dem hørende til A-niveauet. Differentiation og integration af eksponentialfunktioner er derimod B-niveau-stof.

Der er ikke noget unormalt i, at I ikke har fået bevist differentialkvotienterne for sin(x) og cos(x) formelt. Det har i en årrække hørt til grænseområdet i mange lærebogssystemer.

At I kommer fra forskellige B-hold er i øvrigt ikke en argumentation for, at I har lært forskelligt, da fagets kernestof _skal_ være gennemgået på samtlige hold.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Vi var allerede i 2g igennem integration og differentiation af tan, sin, cos, a^x og desuden meget mere. Lige nu har vi (repetition) om vektorer i rummet.

Svar #5
17. september 2007 af Marie+Louise (Slettet)

#3 Vi har lært forskelligt. En klasse har lært at differentiere/integrere de trig. funk., alle andre end os (dvs. to klasser) har lært at differentiere a^x (vi har dog differentieret e^x). Desuden er det lidt tilfældigt hvad man har lært, vi har fx gennemgået partiel integration, det havde to af de andre klasser ikke. En anden klasse havde gennemgået beviset for sammenhængen mellem stamfunktion og areal, vi andre havde bare fået fortalt at det var sådan :)
Jeg har lidt ondt af vores lærer.

#4 Kan måske skyldes at du har en studieretning med mat A, så læreren kan tilrettelægge forløbene anderledes. Nogle gange gennemgik vores lærer ting, som vi ikke skulle bruge på B-niveau, fordi han vidste, at mange af os valgt det på A. Desuden går du på htx, der er pensummet sikkert anderledes. Vi har ikke haft om vektorer endnu, da vores bøger ikke er ankommet, men i 2g havde vi en masse sandsynlighedsregning/statistik!


Men okay, nu ved jeg, hvad vi skal kunne :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2007 af allan_sim

#5.
Det er så bare lært som supplerende stof. Trig samt partiel integration og sammenhæng mellem stamfunktion og areal er ikke kernestof på B-niveauet. I øvrigt er det jo ikke så vanskeligt for læreren - de af jer der allerede har haft stoffet, må jo bare lytte på det igen.
Hvis du mangler noget af B-stoffet, er det i øvrigt ikke din nuværende lærers problem, men derimod dit - din lærer er ikke forpligtet til at sikre sig, at I har lært kernestof fra B-niveauet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2007 af mathon


...frem for nagende tvivl om, beviserne nu skal med eller ikke, kunne man jo sikre sig og lære sig

nedenstående
http://www.peecee.dk/index.php?id=68427

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2007 af mathon

rettelse til #7

et minus var desværre "smuttet"...

se
korrigeret
http://www.peecee.dk/index.php?id=68429

Skriv et svar til: MatA: Hvad har I lært?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.