Matematik

differentialregning

17. september 2007 af lalan (Slettet)
Hej

Opgaven lyder:

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved

s(t)= 5t^(1/2)


Bestem partiklens hastighed til tidspunktet t = 4
(den har jeg lavet, tror jeg. Har bare tegnet grafen på cas og lavet tangent til punktet 4)

Bestem det tidspunkt, hvor partiklens hastighed er 2 m/s

Håber nogen kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af mathon


s(t)= 5t^(1/2)

v(t) = ds(t)/dt = 5*(1/2)*t^((1/2)-(2/2)) = 2,5*t^(-1/2)

v(t) = 2,5*t^(-1/2)

v(t) = 2 = 2,5*t^(-1/2)

2,5*t^(-1/2) = 2, som du løser med hensyn til t.....

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2007 af mathon


...lykkedes det ikke?...


2,5*t^(-1/2) = 2

t^(-1/2) = 2/2,5 = 0,8

(t^(-1/2))^(-2) = 0,8^(-2)

t^((-1/2)*(-2)) = 0,8^(-2)

t^1 = t = 0,8^(-2)

t = 0,8^(-2)

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.