Fysik

E=m *c^2

17. september 2007 af akadina (Slettet)
Jeg skal regne ud hvor meget masse der skal omdannes til energi for at dække Danmarks årlige forbrug.

Jeg ved at forbruget er 10^18 J

Jeg går ud fra at jeg skal bruge denne formel:

E = m*c^2

E = 10^18J
c = lysets fart i varkuum = 3,0*10^8 m/s
m = ?

Hvordan finder jeg massen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2007 af -Zeta- (Slettet)

Isoler m i formlen.

E = m * c^2

m = E/c^2

m = 10^18J / (3.0*10^8 m/s)^2

m = ...?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2007 af mathon


enhedsmæssigt:

J = kg*m^2*s^(-2)

J/(m^2*s^(-2)) = kg*m^2*s^(-2)/(m^2*s^(-2)) = kg

Svar #3
17. september 2007 af akadina (Slettet)

#1 Jeg får det til 11,1111 men hvad er enheden ?

#2 Det forstår jeg overhovedet ikke. Betyder det at de 11,1111 er kg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2007 af mathon


11,1111 kg - JA!!!

Svar #5
17. september 2007 af akadina (Slettet)

Tusind tak

Jeg forstår dog stadig ikke hvordan joule divideret med meter pr. sek. bliver til kg.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2007 af lottefar (Slettet)

#5 1J er det samme som 1kg*m^2/s^2

Svar #7
17. september 2007 af akadina (Slettet)

#6

Står m for masse eller meter?

Svar #8
17. september 2007 af akadina (Slettet)

... Jeg går ud fra at det står for meter (det er bare forvirende når det i formlen E = m*c^2 står for masse)

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2007 af Esbenps

#8
Ja, når vi snakker enheder, så gælder der, at J = kg*m^2/s^2. Vi snakker altså enheder, og derfor er det meter (m).
Ser vi på formlen E = mc², så snakker vi ikke enheder, men betegnelser. Her betegner m massen...

Svar #10
18. september 2007 af akadina (Slettet)

#9 Nåå ja, det er jo logisk nok.

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: E=m *c^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.