Matematik
modellering(2)
18. september 2007 af
171089 (Slettet)
Hej..
Håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave:
En kasse med kvadratisk bund med sidelængen x, målt i cm, og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og et materiale B til låg og bund. Prisen for materiale A er 2kr. pr. cm2, og prisen for materiale B er 3kr. pr. cm2.
a)Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.
Materiale A:
y=4(2xh)->y=8xh , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højden(cm).
Materiale B:
y=2(3xx)->y=6x^2 , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højden(cm).
Prisen for materialerne til kassen må højst være 100kr.
b)Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x, når udgiften til materialeforbruget er 100kr.
lookr=6x^2+8xh
c) Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når udgiften til materialeforbruget er 100kr.
Men opgave c, kan jeg ikke finde ud af.. er der nogen der kan hjælpe mig?? mange tak..
Håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave:
En kasse med kvadratisk bund med sidelængen x, målt i cm, og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og et materiale B til låg og bund. Prisen for materiale A er 2kr. pr. cm2, og prisen for materiale B er 3kr. pr. cm2.
a)Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.
Materiale A:
y=4(2xh)->y=8xh , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højden(cm).
Materiale B:
y=2(3xx)->y=6x^2 , hvor y er udgiften(kr.), x er sidelængden(cm) og h er højden(cm).
Prisen for materialerne til kassen må højst være 100kr.
b)Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x, når udgiften til materialeforbruget er 100kr.
lookr=6x^2+8xh
c) Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når udgiften til materialeforbruget er 100kr.
Men opgave c, kan jeg ikke finde ud af.. er der nogen der kan hjælpe mig?? mange tak..
Svar #1
18. september 2007 af peter lind
I b) har du fundet V(x). Differentier denne og sæt resultatet lig 0.
Svar #3
18. september 2007 af 171089 (Slettet)
har du nogen anelse om hvordan jeg kan differentier 8xh??
Skriv et svar til: modellering(2)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
