Matematik

mat-opgave

18. september 2007 af muskelsvend (Slettet)
jeg har en trekant, side a= 1,5 side c=2,0.
opgaven lyder så:

Der findes to værdier af siden b, for hvilke vinkel C = 30 grader. Beregn disse to værdier af b.

jeg havde tænk på at bruge vektorregning, men det kan jo ikke lade sig gøre når jeg kun har længden af vektorerne.
cosinusrelationen, kan jeg ikke få til at passe.. Så er der nogen der har nogle gode ideer til en løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af mathon


...har du ikke lige fået byttet om på længderne af de 2 sider???

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2007 af peter lind

Brug sinusrelationerne til at finde vinklen A, derefter B af at summen af siderne i en trekant er 180 grader, til slut kan du finde b af sinusrelationerne.

Svar #3
18. september 2007 af muskelsvend (Slettet)

Ja nu finder jeg den ene længde af b. Hvordan finder jeg så den anden værdi af b?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2007 af mathon


der er IKKE to løsninger med <C = 30°,

da c>a hvorfor den anden tegne-"løsning" giver <C = 180°-30° = 150° - det var derfor, jeg i #1 spurgte:

"...har du ikke lige fået byttet om på længderne af de 2 sider???"


Har din lærer ønsket at sætte fokus på, hvornår der er to løsninger og hvornår IKKE i et trekantstilfælde,
hvor

en vinkel, en hosliggende og en modstående side er opgivet???

Her er der kun én løsning.

Svar #5
18. september 2007 af muskelsvend (Slettet)

ok lyder bare underligt når spørgsmålet er sådan, men nej jeg har ikke byttet om på siderne.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2007 af Shase (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=397862

Har du prøvet det som #4 foreslår?

Svar #7
18. september 2007 af muskelsvend (Slettet)

jeg ved ikke helt hvordan jeg skal tegne den. jeg vil jo bare komme til at vende den om.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2007 af Shase (Slettet)

Hvis du ikke kan finde 2 løsninger, er løsningen jo nok at det ikke er to... Begrund dit svar med hvorfor.

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2007 af mathon


tegn en skitse:

2 løsninger KRÆVER, når vinkel C = 30°

a*sin(30°) < c < a

eller

a/2 < c < a, som giver

1,5/2 < c < 1,5

altså

0,75 < c < 1,5

men c = 2,0!!!!!!!!!


Skriv et svar til: mat-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.