Matematik

tekstopgave

18. september 2007 af anders_h (Slettet)
Hej

Jeg skal opstille 2 ligninger med 2 ubekendte (vil jeg tro) over følgende tekstopgave:

Længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden. Desuden er omkredsen 148 cm. Find dets længde og bredde.

Jeg kan finde ud af den første ligning med 2 ubekendte, nemlig
2x+2y=148
hvor x er længde og y er bredde. Er det ikke rigtig nok?

Men den næste ligning har jeg ikke fantasi til at finde ud af.

Nogen forslag?

Mvh. Anders

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

L-7=2B
og
2L+2B=148

Prøv det;)

Svar #2
18. september 2007 af anders_h (Slettet)

Jo tak :-) Så var den første jeg lavede jo ikke helt forkert..

Skriv et svar til: tekstopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.