Matematik

parentesregning

18. september 2007 af Lisa02 (Slettet)
hvordan vil man kunne nå frem til dette resultat:

(a+b+c)^2

ligesom man ved: (a+b)^2 kommer frem til --->
a^2+b^2+2ab

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af ABreine (Slettet)

a^2+b^2+c^2+2ab+2ac+2bc

Svar #2
18. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

.. men skal man ikke sætte det ind i nogen parenteser osv. for at nå svar til svaret?

Svar #3
18. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

altså, det jeg skal er, at jeg skal komme frem til (a+b+c)^2 ved at gange bogstavere, addere, osv. nogen i parenteser og andre muligvis ikke..

Svar #4
18. september 2007 af Lisa02 (Slettet)

er det ikke bare:

(a+b+c)(a+b+c) = (a+b+c)^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2007 af Shase (Slettet)

Du kan bare omformelere den:

a^2+2*a*b+2*a*c+b^2+2*b*c+c^2

Hvis det er det du merer....

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2007 af Shase (Slettet)

#4 Jo.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2007 af mathon


(a+b+c)^2

sæt z = a+b og substituer:

(z+c)^2 = z^2 + 2cz + c^2

der ved tilbagesubstitution giver:

(a+b)^2 + 2c(a+b) + c^2
og

a^2 + 2ab + b^2 + 2ac + 2bc + c^2

Skriv et svar til: parentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.