Matematik
bestemmelse af ligning
19. september 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
En ret linie går gennem punktet (27,-456).
Når x-værdien vokser med 10 vokser y-værdien med 42.
Bestem ligning for den rette linie?
Når x-værdien vokser med 10 vokser y-værdien med 42.
Bestem ligning for den rette linie?
Svar #1
19. september 2007 af mathon
a = delta_y/delta_x = 42/10 = 4,2
y = ax + b
dvs.
y = 4,2x + b og linjen går gennem (27,-456)
hvorfor
-456 = 4,2*27 + b
dvs. b = -456-(4,2*27) = -569,4
hvoraf
y = 4,2x - 569,4
Svar #2
19. september 2007 af peter lind
Det sidste betyder at hældningskoefficienten er 42/10 = 4,2
Svar #3
19. september 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Tak, for hjæpen :)
er y = 4,2x-569,4 så den ligning der skal findes?
er y = 4,2x-569,4 så den ligning der skal findes?
Skriv et svar til: bestemmelse af ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
