Matematik
En træklods..
19. september 2007 af
ciel (Slettet)
En træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang som den er bred.
a) Indfør passende betegnelser, og opskriv en formel for klodsens overfladeareal.
b) Man ønsker, at klodsen skal have et rumfang på 32 cm2. Bestem klodsens mål, således at dette er opfyldt.
Er der nogle der vil hjælpe. Jeg er helt på bar bund.
På forhånd mange tak!
a) Indfør passende betegnelser, og opskriv en formel for klodsens overfladeareal.
b) Man ønsker, at klodsen skal have et rumfang på 32 cm2. Bestem klodsens mål, således at dette er opfyldt.
Er der nogle der vil hjælpe. Jeg er helt på bar bund.
På forhånd mange tak!
Svar #1
19. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)
højde lig x, bredde lig x og længde lig 4x. nu skulle du selv kunne køre videre.
Svar #2
19. september 2007 af karamellen2 (Slettet)
okay.. du ved at h=b og at l=4b --> Herved har du kun b som variabel.
Overflade areal = 2*b^2+4*4b*b = 2b^2+16b^2
2b^2 er højde*bredde (begge ender i træklodsen)
2*4b*b er længde * bredde (2 sider)
2*4b*b er højde *længde (2 sider)
Herved får du 2b^2+16b^2 = 18b^2
Så sætter du ligningen lig med 32 og isolerer b.. Dvs. b = kvadratroden af 32/18
Så ved du at bredden og højden begge er det tal du finder.. og at længden er 4 gange det tal du finder..
Overflade areal = 2*b^2+4*4b*b = 2b^2+16b^2
2b^2 er højde*bredde (begge ender i træklodsen)
2*4b*b er længde * bredde (2 sider)
2*4b*b er højde *længde (2 sider)
Herved får du 2b^2+16b^2 = 18b^2
Så sætter du ligningen lig med 32 og isolerer b.. Dvs. b = kvadratroden af 32/18
Så ved du at bredden og højden begge er det tal du finder.. og at længden er 4 gange det tal du finder..
Skriv et svar til: En træklods..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
