Matematik
StamfunktionII
17. maj 2004 af
MadsII (Slettet)
Hej, jeg vil lige høre om følgende stamfunktion er rigtig, jeg ved nemlig ikke om man altid skal forsøge at forkorte integralet, og så finde stamfunktion på det "normale" måde??
Int (x^2-1)/x dx
= INt (x^2-1) (1/x) dx
= Int (x^2-1) (x^-1) dx
= INt (x-x^-1) dx
= [0.5x^2-ln(x)]
Er det rigtigt??
Int (x^2-1)/x dx
= INt (x^2-1) (1/x) dx
= Int (x^2-1) (x^-1) dx
= INt (x-x^-1) dx
= [0.5x^2-ln(x)]
Er det rigtigt??
Svar #1
17. maj 2004 af iB (Slettet)
Det ser meget rigtig ud. Ta´ bare lige og drop kantparenteserne i den sidste. [] bruges kun ved bestemte integraler.
Svar #2
17. maj 2004 af MadsII (Slettet)
Tak, men jeg der er faktisk også grænser til, dem havde jeg bare ikke angivet, da jeg "kun" havde problemer med stamfunktionen. ;)
Svar #3
17. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
imponerende hvis i roder med integraler i folkeren sys jeg :]
Skriv et svar til: StamfunktionII
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
