Matematik

DET HASTER !

20. september 2007 af sone babai (Slettet)
hvad bliver 7promille omskrevet til decimaltal ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2007 af hund (Slettet)

Tænk over din titel.


7 promille = 7/1000 = 0,007

Svar #2
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

men hvis man skal finde 6kr. af 1000kr. hvad gør man så?

Svar #3
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

eller undskyld mener hvor mange promille er 6kr af 1000kr ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2007 af Janjun (Slettet)

Er det 6 kr af 1000 kr, hvor man skal finde ud af, hvormange procent det er, eller er det 6% af 1000 kr, og man skal finde ud af hvormeget det er??

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2007 af hund (Slettet)

Hmm.. hvis jeg giver dig svaret håber jeg, at det går op for dig hvad det går ud på. Ellers må du lige sige til. Vil med glæde uddybe.

6 kr af 1000 kr

er

6 promille

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2007 af Esbenps

#2
'Promille' betyder 'per tusind'. Hvis du har 6 kroner ud af tusind kroner, så har du altså 6 promille, da du jo har 6 kroner PER TUSIND kroner...

Havde det været 6kr. ud af fx 250kr, så kunne du have gjort sådan her:

Vi vil finde hvor meget 6 er ud af 250:

6/250

Vi forlænger brøken med 4, for at få 1000 i nævneren:

6/250 = (6*4)/(250*4) = 24 / 1000; dvs. 24 promille...

Svar #7
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

Jeg skal finde ud af hvor mange promille 6kr er ud af 1000kr. ?

Svar #8
20. september 2007 af sone babai (Slettet)

det forstår jeg godt men kan ikk helt finde udregningen, hvis du er sød og hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2007 af hund (Slettet)

udregningen. hmm. fremgangsmåden er som følger:

du vil finde ud af hvor mange promille x er ud af y.

opstil brøken: x/y

Forlæng denne brøk, så y = 1000 og du vil have din promille.

Vi kan tage Esbenps' eksempel, hvor

x = 6

y = 250

6/250 vi forlænger og får: 24/1000.

Måske er der endda endnu en metode.

x og y er samme som før.

Regn x/y brøken ud og gang med 1000 så nemt er det!

1/4 = 0.25

0.25 * 1000 = 250

dvs. 1/4 er 250 promille

Skriv et svar til: DET HASTER !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.