Matematik

Stamfunktion til 3x/kvadratrod-x

20. september 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Hvordan finder jeg stamfunktionen til ovenstående funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2007 af mathon


ved partiel integration:

stamfunktion til sqr(x)* 3x urørt minus integralet af den fundne stamfunktion*(3x)'

integrer den sidste funktion og plus k

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2007 af Munck (Slettet)

jeg ville skrive det som integralet af 3x*(1/kvrod(X))
også bruge partiel integration, hvor 3x er den du differentierer i anden del da du så får 3, og kan sætte det udenfor.

Svar #3
20. september 2007 af Katrine1912 (Slettet)

hvad betyder sqr?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2007 af mathon


jeg havde ikke læst ordentligt - det var en division

Svar #5
20. september 2007 af Katrine1912 (Slettet)

ok, så hvad er stamfunktionen til 1/kvadratrod x?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2007 af allan_sim

#0.
Omskriv på integranden først, idet du udnytter, at kvadratrod(x)=x^(1/2). Det er ikke nødvendigt at benytte partiel integration.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2007 af mathon


S 3x/x^0,5)dx = 3*S x^(1-0,5)dx = 3*S x^0,5dx = 3*(2/3)*x^1,5 + k =

2x^1,5 + k

Skriv et svar til: Stamfunktion til 3x/kvadratrod-x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.