Fysik
laser
20. september 2007 af
kemlmj (Slettet)
når laserlyset reflekteres frem og tilbage som f.eks. i He-Ne laseren vil der kun ske en tilstrækkelig forstærkning hvis der opstår en stående lysbølge mellem spejlene. Betingelserne herfor er at det et helt antal halve bølgelængder mellem spejlene. HVIS laserlyset har bølgelængden (lamda) og afstanden mellem spejlene er L gælder der : m*(lamda/2)=L
hvor m er et helt tal
vis, at en laser med afstanden L mellem spejlene i princippet kan lave stående lysbølger med forskellige frekvenser hvor forskellen mellem to nabofrekvenser er
deltaV=c/(2*L)
c= lysets hastighed
har virkelig brug for hjælp til denne opgave!???
hvor m er et helt tal
vis, at en laser med afstanden L mellem spejlene i princippet kan lave stående lysbølger med forskellige frekvenser hvor forskellen mellem to nabofrekvenser er
deltaV=c/(2*L)
c= lysets hastighed
har virkelig brug for hjælp til denne opgave!???
Svar #1
21. september 2007 af peter lind
Brug bølgelængde gange frekvens = lyshastighed. Hvis du sætter det ind i den givne formel og løser med hensyn til frekvensen får du resultatet direkte.
Svar #2
23. september 2007 af kemlmj (Slettet)
der er to formler deltaV=c/(2*L) og m*(lamda/2)=L.. hvilken en vil du have mig til at bruge?
Skriv et svar til: laser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
